A byl tu zas čas sklizně chmele a tedy možnosti vaření ze zeleného chmele. Všichni se vždy těšíme na toto speciální období celého roku, a zvlášť letos. Po určitém období temna, které se objevilo v jarních měsících letošního roku, se mnoho pivovarů vrátilo zpět plného provozu. Někteří ze sládků se kromě svých osvědčených piv rozhodlo rozšířit své portfolio o nové speciály. Současným trendem, který už se pár let objevuje, je vaření speciálu z čerstvě očesaného zeleného chmele. Nejedná se pouze o marketingový tah, který má zaujmout konzumenta. Jedná se většinou o společenskou a poznávací událost, kdy pivovarníci si přijedou vybrat a vlastnoručně načesat svůj vlastní chmel, který musí během relativně krátké doby přidat do chmelovaru. Jedná se o logisticky náročnou operaci. Není výjimkou, když jedna skupina češe chmel, zatímco druhá skupina připravuje sladinu. Během návštěvy dochází k setkáním a diskuzím mezi pěstiteli a pivovarníky, při kterém se vzájemně vyměňují své zkušenosti. Bohemia Hop je tradičním a hrdým organizátorem těchto setkání. Jsme velice rádi, že se tato akce stala pro pivovary každoroční tradicí. Podle ohlasů a rostoucího zájmu u pivovarníků se již nyní těšíme na další sklizeň, kde budeme podobné akce opět nabízet.