CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

Zapoměl(a) jsem heslo?

*

Odrůda s příjemným chmelovým aroma a vyšší vyváženou hořkostí. Pozdní odrůda s vysokým výnosem. Průměrná hodnota alfa kyseliny je 7,5 %.

Aplikace:

Odrůda Premiant je kříženec hybridního typu. Pivovarsky srovnatelná např. s odrůdou Perle. Pro vyšší obsah alfa hořkých kyselin a neutrální aroma je pivovarskou veřejností řazen do skupiny chmelů dvojího použití. Aroma není tak silné jako u ostatních žateckých odrůd. Užitím této odrůdy při chmelení piva se dosahuje neutrální hořkosti. Nezanechává nepříjemnou ulpívající hořkost v ústech po napití piva. Pro tuto vlastnost je velice oblíbená.

 

Veškeré pryskyřice Veškeré pryskyřice 19-25 % w.
  α-hořké kyseliny 7-9 % w.
  ß-hořké kyseliny 3,5-5,5 % w.
  Kohumulon 23-30 % w.
  Kolupulon 44-50 % w.
Chmelové silice Váha silic 1,0-2,0 g/100 g
  Myrcen 30-40 % rel.
  2-undecanone 1,0-1,5 % rel.
  4-decenoid acid ME 1,0-2,0 % rel.
  Karyofylen 9-13 % rel.
  Humulen 25-40 % rel.
  Farnesen 1-3 % rel.
  Selinen 1-2 % rel.
Chmelové
polyfenoly
Veškeré polyfenoly 4,0-5,0 %w/w
  Xanthohumol 0,3- 0,5 %w/w

 

Statistiky Premiantu:

 

saaz variety

autor fotografie:CHI s.r.o, Petr Stuna

 

Sensorický profil:

Ovocná Květinová Citrusová Bylinná Kořeněná
1,45 1,02 0,79 0,46 1,03

premiant odruda profil

TOP