CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

Zapoměl(a) jsem heslo?

*

Aromatický chmel se znamenitým vlivem na vyváženou hořkost a příjemné chmelové aroma v pivu. Pozdní odrůda s vyšším výnosem. Průměrný obsah alfa kyselin je 5 %.

Aplikace:

Ve formě chmelových granulí 90 nebo 45 je odrůda Sládek používána pro druhé, někdy i poslední chmelení piva. Aplikace ve středním chmelení zajistí vyšší úroveň hořkosti při zachování příjemného chmelového aroma. Obsah alfa kyselin 5-6 % dodá více hořkých látek do piva, pokud je Sládek aplikován nejpozději 20 minut před koncem chmelovaru. Konečná chuť a aroma piva jsou typicky chmelové. Pivovarské testy ukazují, že odrůda Sládek není schopna zcela nahradit Žatecký poloraný červeňák, ale obě tyto odrůdy se vzájemně doplňují při výrobě vysoce kvalitních ležáckých piv.

Veškeré pryskyřice Veškeré pryskyřice 17-24 % w.
  α-hořké kyseliny 4,5-7,0 % w.
  ß-hořké kyseliny 4-7 % w.
  Kohumulon 23-30 % w.
  Kolupulon 39-43 % w.
Chmelové silice Váha silic 1,0-2,0 g/100 g
  Myrcen 35-50 % rel.
  2-undecanone 1,5-2,0 % rel.
  4-decenoid acid ME 1,0-1,5 % rel.
  Karyofylen 8-13 % rel.
  Humulen 20-40 % rel.
  Farnesen <0,1 % rel.
  Selinen 0,5-1,5 % rel.
Chmelové
polyfenoly
Veškeré polyfenoly 3,5-5,0 %w/w
  Xanthohumol 0,5- 0,75 %w/w

Statistiky Sládka:

sladek variety

autor fotografie:CHI s.r.o, Petr Stuna

Sensorický profil:

Ovocná Květinová Citrusová Bylinná Kořeněná
1,17 0,60 0,93 0,48 1,03

sladek odruda profil

TOP