CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

Zapoměl(a) jsem heslo?

*

Tradiční jemný aromatický chmel, zaručující excelentní chuť a vůni piva. Světově proslulý standard kvality chmele. Raná odrůda s nižším výnosem. Průměrný obsah alfa hořkých látek je 3,5 %.

Aplikace:

Ve formě lisovaného chmele nebo granulí se používá především pro finální chmelení piva (20 - 5 minut před koncem chmelovaru). Žatecký chmel dodává pivu příjemnou a vyrovnanou chuť a vůni. Je velmi bohatý na polyfenoly. Vyrovnaný poměr alfa a beta hořkých látek způsobuje spolu s jedinečným obsahem chmelových silic nenapodobitelný charakter chuti piva. Žatecký chmel je používán jako prostředek formující konečnou vyváženou chuť masově vyráběných piv.

 

Veškeré pryskyřice Veškeré pryskyřice 13-20 % w.
  α-hořké kyseliny 2,5-4 % w.
  ß-hořké kyseliny 4-6 % w.
  Kohumulon 23-26 % w.
  Kolupulon 39-43 % w.
Chmelové silice Váha silic 0,4-0,8 g/100 g
  Myrcen 25-40 % rel.
  2-undecanone 1,0-1,5 % rel.
  4-decenoid acid ME 1,0-2,0 % rel.
  Karyofylen 6-9 % rel.
  Humulen 15-30 % rel.
  Farnesen 14-20 % rel.
  Selinen 0,5-1,5 % rel.
Chmelové
polyfenoly
Veškeré polyfenoly 5,5-7,0 %w/w
  Xanthohumol 0,3- 0,5 %w/w

 

Statistiky Žateckého poloraného červeňáku:

 

saaz variety

autor fotografie:CHI s.r.o, Petr Stuna

 

Sensorický profil:

Ovocná Květinová Citrusová Bylinná Kořeněná
0,75 0,84 0,93 0,38 1,05

cervenak odruda profil

TOP